Utrustning du måste ha för forsränning

Bra, du har registrerat dig för en forsränning. Nu då? OARS skickar en paketlista som täcker alla möjliga vädersituationer, från hagel till värmebölja. Men vad är det väsentliga? Här är de fem bästa redskapen som guiderna anser måste-haves, inklusive ett par av mina favoritmärken att kolla in.

1. Pannlampa

Du har bara två händer – varför begränsa dig till en genom att hålla fast i en ficklampa? Kom in på 2000-talet och köp en pannlampa, helst en med alternativ för rött ljus så att myggor inte stör dig när du läser på natten. Jag rekommenderar Petzl Tikka Plus 2-strålkastare, eller om du inte bryr dig om ett rött ljus så är Black Diamond Moxie Headlamp ett bra val.

2. Regnjacka

Oavsett vilken tid på året, kommer du att se till att det finns i din torrväska. Lita på mig. Jag rekommenderar en Patagonia Torrentshell-jacka. ett annat bra val är Marmot’s PreCip Jacket.

3. Långa underkläder

Ett utmärkt isolerande lager, jag har burit mina långa underkläder under regniga floddagar under ett par shorts, och även under en fleecekjol på kalla kvällar i lägret. Jag rekommenderar varmare långa underkläder av polyester eller till och med merinoull – Patagonia Capiline 3 Midweight eller Terramar Thermawool TXO 3.0. Långt underkläder i siden känns himmelskt sköna mot huden, även om de inte är lika varma som andra material.

4. Lätt, isolerande jacka

Att bygga lager av kläder är nyckeln till floden, eftersom du måste anpassa dig till de olika väderförändringarna som händer under dagen. Tidigt på morgonen slänger jag på min jacka när jag står upp för att börja kaffe, eller så använder jag den som en extra kudde på natten; det är alltid högst upp i min torrväska. På floden skulle jag föreslå syntetisk överfyllning på grund av de våta förhållandena (även om Sierra Designs Dri Down Jacket kommer bra överrens med flodlivet). Gör dig själv en tjänst och investera i en bra utrustning som du kommer att använda hemma också: Sierra Designs Dri Down Gnar Lite Jacket, Marmot Dena Jacket och Columbia Mighty Lite II Jacka är alla utmärkta val.

5. Fleece kjol

Min fleeceskjol är mitt absolut viktigaste objekt på floden. Så mycket att jag äger tre. Dessa kjolar, både långa och knälånga, är en båtdröm. De har elastiska midjeband och finns i en mängd roliga, ljusa färger och mönster. Ganska kompakt, en enorm dragning till dessa mysiga kjolar är det faktum att de gör att byta ur våta flodkläder till något enkelt.

0 Shares:
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar