Forsräning: Detta ska du packa med dig i väskan

Att veta i förväg vad man ska ta med sig för forsränningen och hur man ska packa ryggsäcken kan vara svårt när man aldrig upplevt forsränning tidigare. Vi avslöjar de saker som du kommer vilja ha på plats när du sitter ute på forsen. Detta är de 5 sakerna som alla ska packa med till forsränning.

En större vattenflaska, eller två.

I slutet av har jag sett en hel del små 50 cl vattenflaskor på floden. Du kanske tycker att de passar bättre i din väska än 1,5 l flaskorna. Kanske i staden är du inte mycket av en vattendrinkare. Det kommer att förändras när du kommer hit. Det är varmt. Och du är aktiv, paddlar IK, hjälper oss att lossa båtar och vandra.

Det är lättare att hålla sig hydrerad än att komma tillbaka från att vara uttorkad. Hjälp dig själv från att få huvudvärk. Hjälp din partner från att behöva hantera din potentiella surt uttorkade vän. Ta med en stor vattenflaska. Eller två. Och använd dem flitigt.

Väl använda skor

Det gör mig ont att se människor med smärta. Någon på ett forum skrev att en modell av skor var de bästa skorna för forsränning. Så du köpte ett par till alla i familjen. Men du satte inte på dem förrän dagen för införandet. Och nu har du blåsor från den första vandringen, redan före lunch, dag ett.

Bryt in de nya skorna innan du kommer till floden. Bär dem några dagar runt huset innan du åker på resan. Gå med hunden i dem. Bär dem till mormor och förklara att du tränar fötterna för det kommande äventyret. Spara dig själv smärtan vid floden.

Skäm bort dig

Du vet. Det är en bar med otrolig 80% kakao choklad som du vanligtvis tror är för många kalorier. Flaskan med Glenlivet 18 förnekar du vanligtvis på grund av överflod. Det är den kuban som har satt i en cederträ på kontoret i månader. Eller att Inkblot Cabernet Franc. Nu är det dags att hänge sig. Ta med dem, det är din äventyrssemester. Och som den berörda och hjälpsamma guiden jag är, kommer jag att se till att det finns en säker plats för dem att åka på min båt. (Verkligen! Jag debiterar inte ens en innehavsskatt eller en avgiftsfyndare!)

Ditt favoritplagg i bomull

Ja, jag vet – bomull dödar. I allmänhet håller jag med om att syntetmaterial och ull torkar snabbare, vickar bättre och håller dig varmare. Detta gäller för strumpor, långa underkläder, sommarsolskjortor, mössor och fleecejackor.

Många gånger har jag önskat att jag tagit med mig och ångrat att jag inte tagit med mig ett skönt bomullsplagg till lägret. Så gå vidare, ta med den supersköna sommarklänningen, de perfekta bomullshortsen eller de härliga bomullspyjamasbyxorna. Vara bekväm. Men ta också med den praktiska ulltröjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar